Usability Test

1. Het opzetten van usability tests. De testpersonen kregen een taak toegewezen aan de hand van een script die ze moesten uitvoeren terwijl ik hen begeleide. Voor het aanvang van de test hield ik een interview met doelgerichte vragen om zoveel mogelijk te weten te komen over hun gedrag en context bij het boeken van een vlucht.

Schermafbeelding 2019-05-13 om 21.09.29.

2. Het tweede project bestond uit het maken en versturen van een online enquête om zoveel mogelijk te leren over de doelen van de gebruikers. SurveyMonkey was hiervoor de perfecte tool.

Competitive Benchmark

3. Competitive Benchmark. In dit project was het de bedoeling om zoveel mogelijk te leren uit de do's en don'ts van bestaande websites. Dit deed ik aan de hand van notities op screenshots.

Affinity Diagram

4. Aan de hand van de data uit de voorafgaande research technieken ging ik aan de slag met notities op Post-its (of toch een vierkant gekleurd blaadje :) ) om zo tot een affinity diagram te komen met kwalitatieve groepen.

customer Journey Map

5. Aan de slag met de research! De verzamelde info uit de affinity diagram goot ik in een customer journey map om zo tot een gestructureerde analyse te komen.

Flow Diagram

6. De eerste stap voor het ontwerpen van het prototype. Het doel van dit project was de flow van de website bepalen aan de hand van een flow diagram. Na enkele voorontwerpen ging ik aan de slag in illustrator voor het uiteindelijke resultaat.

Interaction Design

7. Into "solution mode"! In dit project werden de verschillende schermen van het boekingsproces schetsmatig voorgesteld. Ik mocht dus mijn markers bovenhalen!

Prototype1

8. Start to design! Als eindproject hadden we de keuze tussen het ontwerpen van een medium of high fidelity prototype. Ik koos voor het laatste omdat ik zelf een design achtergrond heb en het fijn vond om de look en feel en details te bedenken. Hierdoor kroop er veel tijd in de details, maar zoals te zien op de foto had ik een rosse assistent. :-) Nadien goot ik alles in een nieuw document en schreef ik comments bij elke interactie, beter gekend als een wireframe.

UX Project

Tijdens mijn opleiding als UX Designer kreeg ik verschillende projecten toegewezen met als einddoel een prototype te ontwerpen voor de website van een fictieve luchtvaartmaatschapij. Het volledige UX proces kwam hierbij aan bod, startende van research tot het analyseren van de data tot het uiteindelijke ontwerp.


Aan de hand van foto's neem ik je graag mee door dit ganse proces. Enjoy!